onsdag 6 februari 2013

Sej torsk!

 
Hälften av varje. 50 kg fina torskbitar och 50kg lika fina sejbitar!
 
Toppenfisk fast den varit fryst. Vi rimmade och pocherade den för att servera med en dill och räksås. Såsen fick sig en slurk vitvin för att bli godast i Världen.
 
 
 
Det har blivit så att vi bygger upp rätten vi serverar med passande tillbehör. Då kan våra gäster få en egen touch på just sin tallrik.
 
 Här har vi hackat ägg, kryddgrönt (spenat o dill), citronbitar och tomatmarinerad bönmix. Till våran fiskrätt serverades färgsprakande sallader i salladsbordet, nybakat örtbröd. Vi serverade även alternativa rätter. Dagens soppa var en broccolisoppa med curry.
Buljong
 
Ett härligt kok av nötben. Buljongen ska användas till våra såser i veckan.
 
Förberedelser till kärlekstemat!
Skolans elevråd har kärlek på schemat och vi hakar på.
Limpor med hjärtan och ett brytbröd som man kan dela med någon. Bullarna är färdigjästa och står i frysen för att bakas av på fredag morgon. 
 
recept:
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk socker
3 msk vetekli
1 ägg
ca. 1,2 liter vetemjöl
Brödet blandas som en traditionell deg och jäses. Arbeta degen och baka ut bullar eller limpor. Låt jäsa och frys för att ta fram eftersom det behövs. Bara att baka av i 200 grader i ca. 10 min.
 
Kör så det ryker! // Carina
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar