tisdag 19 februari 2013

Från bästa soppkök till finaste Thai House!

Chicken Thai på menyn!
Jag delar med mig av receptet.
8 port.
6 kycklingfilé (stekt och skivad)
1 st riven ingfära
1 dl strimlad purjolök
1 dl strimlad rödlök
1 dl strimlad morot
1 dl strimlad selleri
2 dl chilisås
1 tsk sambal olek
4 msk japansk soya
2 msk mango chutney
3 msk kokosgrädde
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk riven ingefära

Lägg den skivade kycklingen i en ugnsfast form. Blanda den med purjolök,rödlök, morotstavarna och sellerin.

Blanda såsen.
Chilisås, soya, ingefära sambal olek, mango chutney, kokosgrädde, den pressade vitlöken, grädde och creme fraiche.
Häll över och gratinera i ugn i 175 grader i 20 min.

Supergod!
Serveras med ris eller matkorn.
Grönsakerna vi fick över från igår på soppbuffén blev en smarrig grönsakspaj.

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar