onsdag 20 februari 2013

Platta på!

Lasange al forno!
 
 Ordet kommer ursprungligen från det grekiska "lasanon" som blev latinets "lasanum" och var namnet på den panna som användes för att tillaga rätten i. "Lasanum" blev på italienska "lasagna" (plural "lasagne") och blev namnet på själva rätten.
Al forno betyder från ugn.

Innan lasangen gräddas ska den mekas ihop. Med 50 liter ostsås och 90 liter mustig köttfärssås radar vi upp oljade bläck och kör löpande band principen. Ostsås, lasangeplattor, köttfärssås, lasangeplattor osv. för att avsluta med ostsås och riven ost.

Till detta serverades ett härligt salladsbord med färgglada sallader. Nybakat rågbröd och så lite skålar.
Tomatsallad, rostade solroskärnor, haricots verts, broccolisallad, matkornssallad, basilikaolja, och morotstzatziki. 

Vi hade även idag grönsakspaj, potatisgratäng och skivad kotlettrad.

Dagens soppa var en broccoli och blomkålssoppa.

Vi hann även med lite bus men det finns att läsa på www.busbloggen.se

Brödet som serveras imorgon står i kylen över natten!
Lingongrova limpor i olika former och bröd i hela bläck.

Det snyggaste brödet fotas imorgon.

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar