tisdag 12 februari 2013

Lovar dig!

Ett supergott örtbröd!
 
Vi har sportlov och några av oss är utlånande, någon är på kurs. Jag hade en dag i köket och passade på att baka brödet som vi ska ha på måndag då vi serverar "Bygg din egen soppa!"

Örtbröd
Recept:
50g jäst
5 dl vatten
1 msk sirap
1 tsk salt
3 msk vetekross
1 msk olivolja
ca; 1,2 liter vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet, blanda i sirap, olja, salt, vetekross,och det mesta av mjölet. Låt jäsa i 30-45 min. Blanda under tiden örtoljan.
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta (jag rostade den)
3 msk hackad basilika
3 msk hackad bladpersilja
1 krm citronsaft
salt och peppar
Mixas ihop
 
Arbeta degen och rulla ut den till längder. Gör ett spår av örtolja och vrid. Lägg direkt på oljad plåt eller i smorda formar. Grädda i ugn 225 grader i 20-25 min.
Kör så det ryker! // Carina
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar