torsdag 21 februari 2013

Detaljerna som gör det!

Korvbuffé!
 
Idag serverade vi Kabanoss, choritzo, bratwurts och frukostkorv med husets potatismos och ketchup.

'Tillbehören
Snabbinlagd gurka, cole slaw, ruccolasallad med granatäpple, rostad lök, äpple och mangochutney, broccolisallad med tomatillos, husets kätchup, färskoströra med soltorkade tomater och oliver,  rostade rotfrukter och morotstzaziki var några av våra tillbehör. Grönsaksbufféns salladslådor var även idag välfyllda med färg och smakrika grönsaker.
 
Idag fanns även lasange och en fisksoppa.
 
Nybakat lingongrova!
Gjorde olika limpor och bröd i bläck som fick nattjäsa. Gräddades i morses.
Det blev ett gott bröd med mycket rågmjöl och lite lingon som smaksättare.
Äpple och mangochutney
Recept:
1 finhackad gul lök
2 äpplen i klyftor
salt och peppar
fräs i lite rapsolja
1 tsk honung
1 dl mangopuré
1/2 dl ättika
ev lite vatten
Låt koka och mixa med mixerstav. Blanda i 2 finhackade äpplen och låt puttra i några minuter. Smaksätt ev. med färsk ingefära
 
Kör så det ryker! // Carina
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar