tisdag 5 februari 2013

Grytor!

80 kg strimlat nötkött och 40 kg tärnat fläskkött!
 
 
Det blev två mustiga grytor som var smakmässigt väldigt olika varandra.
 

Tärnat fläskkött med lök, purjolök, paprika, curry, ingefära, kanel, kardemumma, äpple, mango och ananas.

Strimlad biff med höstens primörer.
 
 Antal portioner: 4
Ingredienser:
500 g utskuren biffsvart och malen vitpeppar  2 msk ljus fransk senap  
1 msk tomatpuré  5 dl köttbuljong 8 schalottenlökar
4 dl vatten
1 dl rödvin

4 små tomater

1 palsternacka
1 gul morot
1 vit morot
1 orange morot
4 rostade skalade vitlökar solo
salt och peppar
Hetta upp lite olja i en panna och stek köttet hastigt. Fräs den gula löken, tomatpurén, köttbuljongen och kryddorna. Häll på vattnet och vinet, låt koka tills köttet är mört.
 Tillsätt de tärnade rotfrukterna, senapen och låt koka ytterligare i ca 7 min. Tillsätt tomaterna och de rostade klyftade vitlökarna. Red ev. med maizena.
 
I natt jobbar
 
 
 en ugn lågtempuraturstekning med kryddad kotlettrad.

 
Och en ugn med ben för att imorgon bli en mustig buljong.

Kör så det ryker! // Carina
 

 
 
 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar