måndag 28 januari 2013

Salt & Sånt!

I morgon har vi studiedag på skolan!
 
Då har vi tid för lite extra grejer även idag.
 
Brödbak!
 
Brödet får jäsa upp och sedan fryser vi det för att få färskt bröd på onsdag morgon
.
Smaksatta salter!
Paprika, ört och citronsalt.
 
Jättelätt att mixa örter eller en grillad skalad paprika med salt och sedan får det stå och torka. Kan ev. behöva att mixas efter torkningen för att få ett klumpfritt salt.
 
Citron och örtfisk!
Fisken är rimmad över helgen.
Täcket:
2 dl creme fraiche
rivet skal och saft från lime 2 st
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 tsk flytande honung
peppar
 
Lägg fisken på en ugnsfast form. Strö på lite fiskbuljong, peppar och citronsaft. Bred över ört och limeblandningen och grädda i ugn på 185 grader i ca:12 min.
 
Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar