tisdag 8 januari 2013

En extra skjuts!

Nytt år och en ny termin, det ville vi fira!
 
Idag bjöds på Pasta Bolognese med rostad vitlökscreme.
 
Serverades med ett välfyllt salladsbord och ett nybakat morotsbröd.

recept:
50g jäst
5dl vatten
3 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl finriven morot
ca: 1,2 liter vetemjöl
olivolja och solrosfrön ovanpå brödet.
Lös upp jästen i det kalla vattnet, saltet, honungen, oljan, sirapen och den rivna moroten. Blanda degen väl och när den precis släpper ifrån degbunkens kanter har du en lagom mängd mjöl.
tag upp degen i en form och ringla över olivolja och strö solrosfrön på. Låt jäsa i kyl över natten och grädda i ugn 225 grader i ca: 30min eller tills mittentemperaturen är 98 grader.
 
 
Frostade chokladkakor 
 
Kakorna förberedes igår och serverades idag för att våra gäster skulle få En extra skjuts med energi  in i vårterminens 2013.

Soppa serverar vi varje dag!
Idag serverades Högsbo-soppa som är en mustig morotssoppa

Kör så det ryker! // Carina
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar