tisdag 15 januari 2013

Färgrikt!

Rödbetsbrödet fick en chockrosa färg!
 
Degen blandades och kalljästes i kylen över natt. För att på morgonen gräddas i ugnen.
 
Nygräddat med lite röda prickar!
Supergott!
Recept:
50 g jäst
5 dl vatten
3 msk olja
1 tsk salt
1 msk sirap
3 msk vetekli
1 dl riven rå rödbeta
ca: 1,2 liter vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet. Blanda i de övriga ingredienserna och blanda väl. Låt jäsa i 30-45 min. Dela degen och lägg i oljade formar. Låt jäsa övertäckta i ca. 30 min. Grädda i ugn 175 grader i ca 45 min.
 
Brödet serverades till våran soppbuffë. Potatissoppa med tillbehör. Det fanns bacon, kyckling, räkor, morötter i flera färger, palsternacka, ägg och örthack, marinerade bönor, ärtor, majs, broccoli, blomkål. Gästens egenmonterade soppa kunde toppas med en ostcremé och örtolja.
 
 
Häftiga färger i både serveringsdiskar och brödkorgar.
 
Kör så det ryker! // Carina 
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar