I vår servering idag!
Kycklingklubba och filé med knaprigt täcke serverades med bbq- sås och ris.
Receptet är hämtat ur Matlust, en kokbok med några recept ifrån Skolmatsgastro 2010.
Recept: 100 pers
25 kg kycklingklubba
1,3 kg formfranska
5 dl färsk timjan, hackad
15 vitlöksklyftor
1 l olivolja
Vi marinerade den frysta kycklingen i olja, citron och örter och lät den tina i detta.
Blanda ihop:
Bröd, kryddor och olja i en mixer. Täck kycklingen och stek i ugnen på 180 grader i ca:7-8 min.
Till detta serverades ris, rostad vitlökscreme samt matkornssallad.
Matkornet är kokat och blandat med sambal olek, paprika, purjolök, olivolja, saft och skal från en citron. Salt och peppar.
Bbq-sås
Recept 4 port
1 röd paprika
1 gul lök
stjälkselleri
2 vitlöksklyftor
30g färsk ingefära
1 msk olja
1½ msk tomatpuré
1½ krm timjan
1½ krm oregano
½ dl olivolja
½ msk sirap
3 krm spiskummin
1 tsk kinesisk soya
½msk vinäger
1 msk fransk senap
1 dl vatten
Fräs lök, den tärnade paprikan, den rivna ingefäran, finhackade sellerin, örter, tomatpuré och senap i oljan. Späd med vatten, sirap, soya, vinäger, krydda med kummin, salt och peppar. Låt koka några minuter.
I dag serverades ett tomatbröd
1 röd paprika
1 gul lök
stjälkselleri
2 vitlöksklyftor
30g färsk ingefära
1 msk olja
1½ msk tomatpuré
1½ krm timjan
1½ krm oregano
½ dl olivolja
½ msk sirap
3 krm spiskummin
1 tsk kinesisk soya
½msk vinäger
1 msk fransk senap
1 dl vatten
Fräs lök, den tärnade paprikan, den rivna ingefäran, finhackade sellerin, örter, tomatpuré och senap i oljan. Späd med vatten, sirap, soya, vinäger, krydda med kummin, salt och peppar. Låt koka några minuter.
I dag serverades ett tomatbröd
Vi hade även en fotograf hos oss idag som tog lite kort på oss inför Arla Guld-Ko tävlingen.
Kör så det ryker! // Carina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar