måndag 21 januari 2013

Makaroner och korv!

Lite mera spänning än så vill vi ha!
 
Idag serverades en korvbuffé med pasta och tomatsalsa.
 Chorizo, frukost, winje och kycklingkorv.
Till detta serverades välfyllt salladsbord, tomatsalsa, cole slaw och tomatillosallad.

Tomatillo
Den växer både vilt och som odlad i Mexiko och finns i många namnsorter. Denna växt är det som har givit tomaten dess namn genom nahuatl tomātl. Tomatillo är örtartad med ett buskigt växtsätt och har frukter som varierar i färg från grönt, gulgrönt till rödlila. Varje enskild frukt sitter inuti ett foder som ser ut som en grön lykta. Frukten som är saftig, välmatad och har ett mycket tunt skal innehåller en mängd mycket små frön. Hela frukten kan användas mosad i såser eller hel eller skuren i bitar i grytor och stuvningar. Tomatillon används flitigt i det mexikanska och thailändska köket. Den tomatillo som finns att köpa i livsmedelsbutiken har en mild smak, men det finns också sorter med lite pepprigt stark smak.

Vi blandade tomatillon med bifftomater, soltorkad tomat och rödlök, lite olja, salt och peppar.

Cole-Slaw
2 liter finstrimlad vitkål
3 dl grovt riven morot
2 skivade rödlökar
2 tunt skivade äpplen
½ fin strimlad röd paprika
2msk äpplemos
1 msk senap
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
salt och svartpeppar
Blanda.


Glutenfritt har fått ny kostym. Ostkupa till det mjuka brödet och en tätslutande burk till det hårda brödet.


Innan den blir till en sallad.

Kör så det ryker! // Carina
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar