fredag 12 oktober 2012

Spenat- och dragoncreme!

Fisk och spenat är gott att kombinera!
 
När jag var på kurs hos Paul Svensson gjorde vi en spenat och dragonemultion. Grunden på detta recept är därifrån.
 
recept:
2 tomater
100g spenat, plockad och sköljd
1 vitlöksklyfta
5 dl kall matolja
1 kruka dragon
salt och peppar
Skär tomaterna i klyftor och ta bort kärnorna. Mixa tomatkött, spenat och vitlök slätt i en matberedare. Montera spenatkrämen med olja i en tunn stråle. Avsluta med att mixa i dragon och smaka av med salt och svartpeppar. Förvara i kylen.
 
Vi gjorde så: Minskade på oljan och tog i 2 dl färskost istället. Några droppar citron och hoppade över vitlöken.
 
Nästa vecka är det lov!
Vi önskar alla ett härligt höstlov, ses v. 43 då tänder vi grillarna på gården igen.
Ses!
 
Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar