måndag 8 oktober 2012

Pastagratängsbuffé!

Härliga måndag!
 
Vi fortsätter i festernas spår med en buffé med gratänger.
 Skink och kycklinglasangette, pastagratäng med skinka och grönsaker, köttfärslasange, tomatlasange och så havets lasange.
 
 
Rykande åtgång på alla våra gratänger. Det svåraste är att få buffén i hamn hela serveringen. Tre olika sorter klarade vi att hålla hela vägen. Bra gjort!
 
Brödbaket är igång!
Limporna med pumpafrö och linfrö står i kylen och jäser över natten!
recept: 2-3 limpor
50g jäst
5 dl vatten
3 msk vetekross
1 msk krossade linfrö
1 msk solrosfrö
1 dl rågflingor
3 msk sirap
2 tsk salt
3 msk pumpafrö
ca: 1.2 liter rågsikt
Lös upp jästen i det ljumma vattnet och tillsätt de torra ingredienserna och sirap. Arbeta degen i blandningsmaskin i 10 min. när degen precis släpper ifrån kanten är den perfekt.
Ta upp och lägg i smorda formar eller bläck. Strö över pumpafrön och linfrö. Låt jäsa över natt.
På morgon!
Grädda i ugn 190 grader i ca. 40 min
 
Vi serverar brödet med en het kycklingsoppa och chilimarinerad majs.
 
Kör så det ryker! // Carina
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar