tisdag 9 oktober 2012

Rykande het soppa!

Inne på Fågelviksrestaurangen fanns idag denna råkalla höstdag en värmande soppa!
Receptet är från kokboken Matlust.
recept 100 port
4,5 kg kycklingkött
1,5 kg lök hackad
15 l hönsbuljong
2,5 l matlagningsgrädde
10 kg fusili pasta (vi hade tärnad potatis)
1 kg creme fraiche
800 g taco kryddmix
600 g maizenamjöl
Chilimarinerad majs
5 kg majskorn
5 dl rapsolja
1 kg röd paprika strimlad
10 dl sweet & sour sås
salt och peppar
Tillagning
Marinera kycklingen i lite tacokryddor och stek i mindre bitar i ugn tills temeraturen överstiger 70 grader. Fräs löken, paprikan, kryddor i oljan och späd med buljongen och tillsätt den tärnade potatisen. Koka 20 min eller tills potatisen är mjuk. Tillsätt grädden och creme fraichen, låt koka upp och red ev. med maizena.
Chili marinerad majs:
Stek majsen i rapsolja. Rör i övriga ingredienser. Toppa soppan med majsen.
Till den heta soppan serverades ett rågbröd med pumpafrön.
Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar