torsdag 4 oktober 2012

Knäckebröd!

På en lovdag kan allt hända!
 
Vi kokar ketchup, bakar knäckebröd, rengör diskrum, dammar lampor och bonar golv.
 
Vårat knäckebröd!
Bakat på rågsikt och kross. Till höger ett glutenfritt fröknäcke.
Recept: till 1 plåt
 Ugn: 150 grader
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön (byt ut till mixade solrosfrön och lite extra krossade linfrö)
1 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
2 dl maizenastärkelse
1 krm salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
Flingsalt
Vi använder inte sesamfrö på våran skola så där mixade jag grovt i lite extra solrosfrön istället.
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt oljan och det kokande vattnat rör om.
Låt stå och dra i 10 minuter.
Bred ut tunt på bakplåtspapper, strö flingsalt över och grädda i nedre delen av ugnen i 150 gr i cirka 20 min.
Kör så det rykerr! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar