På en lovdag kan allt hända!
Vi kokar ketchup, bakar knäckebröd, rengör diskrum, dammar lampor och bonar golv.
Vårat knäckebröd!
Bakat på rågsikt och kross. Till höger ett glutenfritt fröknäcke.
Recept: till 1 plåt
Ugn: 150 grader
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön (byt ut till mixade solrosfrön och lite extra krossade linfrö)
1 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
2 dl maizenastärkelse
1 krm salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
Flingsalt
Vi använder inte sesamfrö på våran skola så där mixade jag grovt i lite extra solrosfrön istället.
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt oljan och det kokande vattnat rör om.
Låt stå och dra i 10 minuter.
Bred ut tunt på bakplåtspapper, strö flingsalt över och grädda i nedre delen av ugnen i 150 gr i cirka 20 min.
Kör så det rykerr! // Carina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar