tisdag 16 oktober 2012

Four Peppers!

I Tibro har eleverna höstlov denna vecka!
 
Golven i matsalsrestaurangerna görs rent och bonas. Fläktar, kåpor och väggar har skurats. Men idag har vi förberett för nästa veckas grillning. Vi kommer att grilla fläskytterfilé som glazas med en bbq-sås. I natt går köttet på låg temp i ugn med rödvin, honung och en pepparmix.
Pepparblandning!
Rosé, grön, vit och svartpeppar mixas tillsammans med lagerblad och paprikapulver. Köttet rullas först i rödvin och honung för att sedan peppras med denna härliga blandning.
 
Bak-Off bröd!
 
Vi bakar ut och jäser upp brödet som sedan ställs i frysen och bakas i ugn först på måndag. Då får vi nygräddat bröd till grill-buffén.
Recept:
50 g jäst
5 dl vatten
1 msk olja
2 tsk salt
1 ägg
3 msk vetekross
13 dl vetemjöl
Lös upp jästen i lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vatten, olja, salt, ägg och det mesta av mjölet, spar lite till utbakningen. Arbeta till en slät och smidig deg. Låt jäsa i bunken 30 min. Knåda degen och forma till bullar. Jäs sedan till dubbel storlek. Nu kan du antingen grädda dem i ugnen på 250 grader i ca: 6 min eller fysa och ta fram och efter hand.
 
På två lådor tomater blev det en god tomatsås som vi serverar nästa vecka.
 
Kör så det ryker! // Carina
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar