onsdag 10 oktober 2012

Kryddat smör!

Snart har vi grill - tajm här på skolan!
 
Vi förbereder så mycket vi kan och idag gjorde vi ett kryddsmör.
Beanaisekryddat
1 msk rapsolja
1 kvist dragon
1 tsk malen vitpeppar
1 tsk salt
4 st schalottenlökar
1 msk persilja hackad
0.5 dl vinäger
1 dl vatten
1 krm gurkmeja
saft och skal från en 1/4 dels citron
200 g rumsvarmt smör
Hetta upp oljan och fräs den finhackade löken mjuk. Fräs med vitpeppar, gurkmeja och häll på vatten, vinäger, salt och låt detta sjuda i ca: 10 min. Tag av från plattan och låt svalna. Pressa och riv ned lite citron.  Mixa detta med mixerstav.
Rör ihop smör och kryddblandningen. Rulla smöret till avlånga länder och kyl och ev. frys tills serveringen. I stället för smör kan du ta creme fraiche och få en underbar bea-creme. Gör den helst dagen innan servering.
 
 
Kör så det ryker! // Carina

1 kommentar:

  1. Vad gott! Fick ett recept på bearnaisesmör för länge sedan och det här var en ny variant.

    Kul och bra att det är smör!

    SvaraRadera