Dimmigt och grått ute, men i köket på Fågelvik glöder kreativiteten och inspirationen för fullt!
I dag serverade vi apelsin och chiliöverbakad sejfilé
Recept:
600g sejfilé
1 msk fiskbuljong
Chili och tomat sås
1 msk olja
1 dl krossade tomater
3 msk chilisås
1 msk honung
1 tsk sweetchilisås
Saft och skal från 1/2 citron
salt och peppar
Blanda ihop.
Apelsinsås
25 g smör
1 hackad schalottenlök
1 dl grädde
1 dl cremefraiche
0.5 dl vatten
1/2 msk vetemjöl
1 msk grönsaksbuljong
1 msk koncentrerad apelsinjuice
rivet skal av 1/2 apelsin
salt och peppar
Smält smöret fräs med kryddorna och buljongen, strö över mjölet, späd med vätskan. Låt koka några minuter och lägg i rivet skal från apelsinen. Lägg fisken på ugnsfast form krydda med fiskbuljongen. Klicka ut tomatsåsen över fisken
Häll över apelsinsåsen på fisken och gratinera i ugnen 185 grader i 15 min. Garnera med apelsin, chiliflakes och dill.
Matkornsallad
Recept:
2 dl kokt matkorn
3 msk finhackad röd paprika
3 msk finhackad tomat
3 msk hackad rödlök
3 msk hackad purjolök
3 msk olivolja
skal och saft från en citron
1 krm paprikapulver
1 msk mango chutney
salt och peppar
Kör så det ryker! // Carina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar