måndag 30 januari 2012

Fyra Örter!

Ett vårtecken med färska örter!

I dag serverade vi ört och lime överbakad sej.
Vi har gjort det igen rimmat fisken, tog risken att få gnugga i disken.
Ingen rim och reson här kommer receptet.
Recept:
600 g rimmad sej
rimningslag
1 dl salt
1l vatten
Sås
2 dl creme fraiche
skal och saft från en lime
1 dl hackade örter (gräslök, dill, mynta, persilja)
1 bit hackad purjolök
1 klyfta pressad vitlök
salt och peppar (svartpeppar, cayennepeppar)

Lägg dem rimmande fisken på en smord ugnsfast form. Pressa över lite lime. Blanda örterna med limen, kryddorna och örterna. Bred över fiskfileérna och grädda i ugn 175 grader i ca. 8 min eller tills fisken innertemp är ca. 55 grader.

Kör så det ryker! // Carina






1 kommentar:

  1. Hej! Har nu hittat din fantaskiskt härligt inspirerande nya blogg, tack för att du delar med dig. Hälsningar Jennie Andersson Måltidsinspiratör Halmstads Kommun

    SvaraRadera