fredag 14 december 2012

Taco hej!

Fredag och alla önskar varandra en trevlig helg!
Idag serverade vi Tacofisk. God salsa och ostgartinerad rimmad sejfilé. Fisken blir otroligt bra i rimningen. Fast i köttet, saltningen blir jämn och den släpper inte lika mycket vatten så slutresultatet på gratängen blir krämigt.

Rimning:
1 dl salt
1 liter vatten
Gratängen:
600 g fiskfilé, t ex sej
1 tsk salt
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1/2 dl tacosås, medium eller hot
2 dl  riven ost texmex
15-20 tortillachips

Sätt ugnen på 225°.  Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Blanda grädde, tacosås och ost. Häll över fisken. Krossa chipsen och strö över. Stek fisken i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med kokt potatis eller ris.

Några av våra tillbehör
Tomatsalsa, marinerad minimajs, yoghurt och grön pepparmix.
recept:
på lite hack
3 grön pepparfrukter
1/2 röd paprika
1/2 rödlök
1 dl bladpersilja
1 rostad vitlök solo
Rosta hela vitlöken med skal på i ca:140 grader i 6 min. Hacka allt tunnt och fint. Blanda i några droppar citron, honung och olja.

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar