onsdag 5 december 2012

Lilla Spännefallas dag!

Granngården har slakteri och korvmaskin!
 
Vi hade husets korv på matsedeln och kanske var tanken att göra en korvrätt som var husets egen. Vi tänkte på egengjord korv och tog hjälp av Günter och Linda Samuelsson som driver en prisbelönt gård utanför Tibro. Djuren växer upp hos dem och de slaktas även där. Korven som de blandar efter egna recept är det hög köttmängd i och med en låg fetthalt. Inga utdrygningsmedel eller andra tillsatser.
 
Günter och Linda!
Korvtillverkarna fanns på plats i skolan under lunchen och passade på att visa några av deras andra produkter de säljer i gårdsbutiken.
 
Bratwurst
Vi serverade Bratwurst, nötkorv, lammkorv med purjo, lammchili. 4 goda korvar som många av våra gäster gjorde tummen upp på.
 
Günters vitkålssallad
Till korven serverade vi husets potatismos och en vitkålssallad
En god syrligt söt vitkålssallad
recept:
2 liter finstrimmlad vitkål
4 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
2 dl solrosolja
2 msk socker
1 msk ättiksprit (12%)
3 msk vinäger
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar
Lite svartpeppar efter smak
Blanda ihop.
 
Ett roligt och unikt tillfälle att få servera en bra produkt som kommer ifrån trakten. Inga långa transporter och vi vet att djuren har det bra hos familjen Samulesson.
 
Tack Linda och Günter!
 
Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar