tisdag 1 oktober 2013

Mat för en byggarbetare!

En av många komentarer när vi bjöd på Snickarlasange idag!
 
Det vinnande receptet är ifrån skolmatsgastrotävlingen 2010.
Vi bjöd även på lasange med spenat o tomat och traditionell lasange al ´forno. Svårt val men som vid en buffé kan man ta lite av varje.
 
Matråd!
 
 Alltid lika roligt att få träffas under en liten stund för att planera, spinna planer för gemensamma temadagar, förbättringar av miljön, att få till helheten i måltidsupplevelsen hos oss.

Receptet på Flap-Jacks , Hanna!
1 plåt
250 g smör
2 dl socker
2 msk vaniljsoker
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
8 dl corn flakes
8 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 msk honung
1 tsk salt
Smält smöret. Blanda ihop övriga ingredienser och rör ned det smälta smöret. Platta ut i en bakplåtspapperklädd långpanna. Grädda i 20 min i 200 grader.
Denna kaka kan man blanda i torkad frukt, cocos, vit choklad, nötter.

Kör så det ryker! // Carina
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar