Nu är det en på gång!
Denna är på rågmjöl och vetekli. Lika delar vatten som mjöl och så matas den i 3 dagar med lika mycket till. Det har börjat att bubbla, på fredag kommer vi att servera våra första surdegslimpor.
Idag serverade vi en ryggbit av sej. Den hade vi rimmat och kryddat upp med citronjuice, fiskbuljong och vitpeppar. En sås med Creme fraiche, apelsinjuice, chilisås, timjan, chiliflakes, salt och peppar som täcke på fisken. Gratinerades i ugn på 160 grader i ca:10 min. Serverades med dillslungad potatis ett maffigt salladsbord, apelsinsalsa och grillad paprika i flera färger.
Apelsinsalsa
Recept: 4 port
2 apelsiner i fina tärningar
1 msk färsk finhackad röd chili (eller chiliflakes)
1 msk olivolja
1 msk apelsinjuice
1/2 msk honung
salt och peppar
Kör så det ryker! // Carina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar