Det känns helt otroligt att få servera färsk lax ifrån Smögen!
Fisken som levererades på morgonen putsades och med en lag av citron, morötter, lagerblad, salt, peppar och lök i ugnen fick den sig en innertemperatur på 52 grader.
Fina fisken!
Faten garnerades med paprikablommor och morötter.
Skaldjurssås!
Sås med egen crab-fish!
Recept 10 pers
1 fiskfilé av sej eller torsk
1 krm paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 krm tomatpure
1 krm citronjuice
1 krm fiskbuljongpulver
salt och peppar
lägg kryddor, citron och tomatpure på fiskfilén baka av detta i ugn på 180 grader i ca 8 min. Kyl!
4 dl räkor
sås
blanda:
5 dl creme fraiche
3 dl majonäs
2 dl gräddfil
1 msk chilisås
1 dl finhackad dill
salt och peppar
Hacka (mixa) fiskfilen och hälften av räkorna och blanda detta i majonäsblandningen. Blanda i resten av räkorna och krydda med mera citronsaft, cayennepeppar, salt och peppar.
Kör så det ryker! // Carina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar