fredag 30 maj 2014

Grillad!

En perfekt grilldag!

En strålande solig och fin dag att tända grillarna på Fågelvik. Bra förberedda med glaze och lågtemperaturstekt skivad kotlettrad var det ett rent nöje att få stå på gården och fixa skollunch. 

85 kg!
Kotlettraden läggs på grillen för att få en grillad yta, det blir en rökig smak ifrån den goda glazen.

Recept:
4 port
2 vitlöksklyftor
3 dl husets ketchup
4 msk råsocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk soya
1 msk dijonsenap
2 msk mixad färsk ingefära
1 tsk liquid smoke
1 krm cayennepeppar
flingsalt
svartpeppar

Tillbehören kan vara många!
Rökig coleslaw, svensk guacemole, rödlökschutney, grillade grönsaker, sommarsallad, blomkålscous-cous, rårörda rödavinbär, rabarberchutney och mycket mer.

Såser och dressingar!
Bea-creme, rödvinssås och rabarbersås.

Rabarbersås 4 port
15 cm rabarber i bitar
2 msk gul tärnad lök
2 cm färsk ingefära
1 krm kanel
1 tsk socker
3 msk majonäs
1 dl creme fraiche
liten bit hackad röd chili
salt och peppar

Lägg i en gryta med en gnutta rapsolja, finhackad rabarber, tränad lök, ingefära, chili, kanel, socker, salt och peppar.
Låt fräsa ihop och rabarbern bli mjuk, vätskan utav rabarbern gör att det går lätt att mixa alltihop med en mixerstav.
Kyl ned och blanda sedan med creme fraiche och majonäs.

Jättegod till det grillade köttet!

Vem vill gå i ettan nu? - ingen, ingen
Vem vill gå i trean nu? - Alla, Alla

Nu är det inte många dagar kvar på vårterminen. Studentlunchen planeras för fullt i köket och eleverna har fullt upp med att göra det sista på sina studier.

Lycka till Jesper!

Jesper Börjesson tävlar VM - Enduro som går i Finland  i år och missar sin student. För honom fixades en liten kortegevagn. 

Kör så det ryker! // Carina






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar