Makaroner och korv, hur kul låter det?
Något sådant sa ju kändiskocken Paul Svensson när han var på lunch hos oss i våras. Vi gjorde det till en korvfest och satsade på tillbehören även denna gång.
Salladsbuffén var som vanligt full av färgsprakande grönsaker. Vid sidan om serverade vi cous-coussallad, coleslaw, rostade solros och pumpafrön, vitlöksdressing, husets ketchup, melonsallad och äppelchutney.
Äpple-Chutney
recept:
5 stora äpplen
3 stora lökar (gul)
1 msk rapsolja
salt och vitpeppar
5 msk äppelcidervinäger
3 msk socker
ev röd chili
(stjärnanis, kanel eller ingefära är goda smaksättningar också)
(stjärnanis, kanel eller ingefära är goda smaksättningar också)
Skala och klyfta upp 3 äpplen, finhacka löken. Häll oljan i en gryta och hetta upp löken, lägg i äppelklyftorna och häll på vinäger och socker. Låt småputtra tillsammans med den finhackade chilin.
Kärna ur de resterande 2 äpplen, låt skalet sitta kvar. Finhacka dessa och blanda i chutneyn och låt sjuda en stund. Kyl och servera.
Kör så det ryker! // Carina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar