Elevkåren på skolan bjöd in till spökfest!
Det ville vi haka på och bjöd på pumpapaj med köttfärs, som serverades med ruskigt goda tillbehör.
Pajer i kö för att gräddas!
Köttfärspaj med pumpa.
Ruskigt goda tillbehör!
Linsröra, rostad pumpa, vitlöksdressing, rostade solroskärnor, potatissallad och massor av färgrika sallader i salladsbordet.
Idag såg gästerna lite annorlunda ut!
Man skulle möjligtvis inte kunna få ta del av receptet på pumpapajen med köttfärs? Den var ruskigt god må jag säga! ;D
SvaraRaderaHej! Kul att du tyckte om pajen, här kommer receptet: 6 port
Raderapajdeg
4 dl vetemjöl
50g smör
1.5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Blanda hastigt ihop och platta eler kavla ut i en pajform. Grädda i 190 garader i ca:15 min.
Fyllning:
400 g blandfärs
2 msk tomatpuré
1 hackad gul lök
1 dl rivet pumpakött (butternut)
0.5 dl riven palsternacka
0.5 dl riven morot
2 dl krossade tomater
1 tsk köttbuljong
0.5 dl vatten
ev. några droppar rödvin
oregano och basilika
salt och peppar
Fräs köttfärsen och blanda i lök och de rivna grönsakerna. Krydda med örter och salt, peppar. Fräs med lite rödvin. Häll över vatten och de krossade tomaterna. Låt puttra några minuter. Lägg färsblandningen i pajskalet och skiva på lite tomater och riven ost överst.Grädda i ugn på 200 grader i ca. 30 min.
Lycka till!