torsdag 1 november 2012

Hur blir vi bäst!

En god och näringsriktig lunch serverar vi varje dag!
 
För att få helheten i en skollunch är det viktigt att gå gästens väg. Vad möter våra ungdomar vid ett besök hos oss?
 
Idag hade vi matråd på gymnasieskolan. 10 stycken härligt matintresserade elever kom till vårat matråd där allt runt våran skolmatsrestaurang diskuterades. Hur är det att stå i kön?  Hur är flödet i restaurangen? Blir det matro? Detta mötet gav otroligt mycket för oss som jobbar i skolmatsrestaurangen och jag ser fram emot ett fortsatt samarbete i att bli
 BÄST!
 
 
 
Receptet på Energi-kakorna vi åt under mötet!
recept: 1 plåt
250 g smör eller margarin
1,5 dl socker
1 msk kanel
4 dl vetemjöl
8 dl corn flakes
8 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 msk honung
Smält smöret och honungen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör i smörblandningen. Platta ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i ugn på 200 grader i 15-20 min. Skär kakan när den fortfarande är varm. Stelnar när den kallnar.
Den här kakan kan man smaksätta med torkad frukt (tex.aprikoser, russin), nötter (ej i skolan), ingefära, vanilinsocker, chokladkross m.m. Smöret kan minskas eller bytas ut till mjölkfritt. Sockermängden kan minskas om man tex. har torkad frukt i.
Kör så det ryker! // Carina
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar