fredag 9 november 2012

Fröknäcke!

Vi ska snart ha öppet hus!
 Vi kommer att servera lite mingelmat. Hemmagjort dinkelknäcke, ostpinnar och så detta fröknäcke. Fröknäcket kan hittas på torsdag bland diper, grönsaker, pizzabullar och mycket annat smått och gott.
recept: 1 plåt

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön (vi mixar solrosfrö istället)
0,5 dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 tsk havssalt
0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)
2,5 dl kokande vatten
Lite flingsalt att strö över

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosfettet i en kastrull och häll på vattnet och låt det koka upp. Häll vätskan över torrvarorna och blanda ordentligt. Låt smeten svälla i ca 10 minuter.

Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och sprid ut till en kaka på ca 30x33 cm (jag la en plastfolie över och kavlade ut smeten). Toppa med lite flingsalt. Grädda i 20 minuter i 150 grader, ta sedan ut och skär i bitar. Ställ in igen ytterligare 10-20 minuter tills knäcket börjar få lite färg.

Sänk temperaturen på ugnen till 50-75 grader och låt knäcket stå tills det torkat helt.

Förvara i lufttät burk.
 
Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar