lördag 24 november 2012

Exotisk inslag!

Fredagsmys som fick en tropisk touche med ananas, banan, apelsin, curry!
Mycket god kasslergratäng.
Ingredienser:
500 g benfri kassler
1 purjolök
1 liten röd paprika
1 banan
1 liten burk ananasringar
1 liten burk mandarinklyftor
3 dl vispgrädde (blandar gärna för ett magrare alt.)
1 msk curry
2-3 msk chilisås
1 1/2-2 dl riven ost
Gör så här
Ugn 200 grader.
Skiva kasslern ganska tunt, strimla purjolöken, kärna ur och strimla paprikan, skala och skiva bananen.
Låt ananas och mandariner rinna av. Skär ananasen i bitar.

Lägg kasslerskivorna i en stor form varvat med purjostrimlor.
Fördela paprika och frukter över kasslern.
Blanda grädde, curry och chilisås och häll över.
Strö på den rivna osten.

Gratinera 20-25 minuter. Serveras med kokt ris.
 
Tillbehör som passar: rostade kokosflingor, cocoskräm, rostade paprikor med vitlök.
Vi serverade ett nytt recept på saffransbönor!
 
Saffransmarinerade stora vita bönor   
Tid: 10 min. 4–6 port.
2 burkar kokta vita bönor, á 400 g
4 msk finhackad purjolök
4 msk finhackad röd lök
1 finhackad röd chili
1 paket saffran
1 tsk flingsalt
1/2 dl olja
2 msk äppelcidervinäger (ok! jag tog färsk citron, snöat in på citron?)

1. Häll av vätskan från bönorna. Dela och ta bort kärnorna ur chilin, finhacka ihop med lök.
2. Stöt saffran tillsammans med flingsalt. Rör ut i oljan.
3. Blanda alla ingredienser.
Tips! Blanda ner ett finhackat äpple för variation
 

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar