lördag 24 november 2012

Morotsodlare!

I mitten av november startade TV4s nya serie "Sveriges skönaste gårdar" med den välkände tv-kocken Tina Nordström som programledare. I de första programmen var det tre gotländska gårdar som tävlade mot varandra.
 
Morotsodlare Dan och Olof tog fram en morotspesto som de tävlade med och vann. Jätteskoj för dem att nu kunna använda hela moroten. Det som tidigare hamnade i avfallet gör de nu en suverän pesto utav. Morötterna är givetvis ekologiska och så gott som giftfria.
Jag provade!
Jag har inte hittat orginalreceptet. Det är nog inte vitlök i orginalet men i denna var det rätt så mycket. Gör efter eget tycke och smak.
Nötter får vi inte använda i skolan med tanke på nötallergi, med rostade solrosfrön går det lika bra.
Recept: ca 4 dl
1 riven morot ca:100g
2 dl rostade solrosfrön
1 knippe sköljd morotsblast
1/2 dl riven parmesanost
0.5 dl olivolja
färsk vitlök
rasp och saft från en halv citron
salt och peppar
Mixa ihop allt i en matberedare.
Den här ska jag göra om och bjuda på flera gånger!
 
Kör så det ryker! // Carina
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar