tisdag 13 november 2012

Pizza, pizza, pizza!

Jättemånga pizzor!
 
Hur mycket som helst gräddades i omgångar. Pizza med en smaskig tomatsås, kebabkött och ost. Kebabsås och pizzasallad var ett givet tillbehör.
 
Blomkål i örtigt sällskap och morötter i flera färger.
 
Serverades tillsammans med våra färgrika sallader i salladsbordet.
 
Vårt dagliga bröd!
Idag ett råg/frö bröd.
Recept:
50 g jäst
5 dl vatten
3 msk sirap
2 tsk salt
3 msk olja
1 msk solrosfrö
1 msk linfrö
1 msk pumpafrö
2 dl grovt rågmjöl
ca: 10 dl vetemjöl
Blanda ut jästen i det 37 gradiga vattnet, blanda i salt, sirap, olja och fröerna. Arbeta in mjölet. Degen ska precis lämna degbunkens kanter. Låt den jäsa i 30 min. Arbeta degen igen och ta upp den i formar (2 st). Pensla med oatly grädde för att få en blank (och behålla brödet mjölkfritt) yta och strö på lite blandade fröer. Låt jäsa i 30-45 min och grädda i ugn 175 grader i ca 30-45 min.
 
Kör så det ryker! // Carina
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar