måndag 10 september 2012

Tjena mos!

Festlig tillbehör till dagens korvfest!
Husets potatismos och grillkorv en populär rätt som samtidigt ger oss lite tid för goda tillbehör.
 
Blomkål i örtigt sällskap!
Färsk blomkål som blandas med örtolja och finhackad salladslök.
 
Örtolja Recept till 1 blomkålshuvud:
1 dl olivolja
1 msk citronjuice
1 vitlöksklyfta
0,5 dl blandade örter (basilika, timjan, persilja)
salt och peppar
Mixas ihop och blandas med blomkålsbuketterna och den finhackade salladslöken.
 
Smaksatt keso!
Vi köper hem naturell keso och smaksätter den med örter, mandariner, fruktcocktail och här grillad paprika.
 
Recept: 2 dl keso
Bränn av skalet på en halv röd paprika, 250 grader i ca:5 min skala medans paprikan fortfarande är varm.
Mixa lite färsk basilika och den skalade paprikan, blanda med keso. Smaksätt med paprikapulver, salt och peppar.
 
Potatissallad
 
Skivad kokt potatis med creme fraiche, majonäs, gräddfil, purjolök, örter, senap, lite äpplemos, gurkspad, salt och peppar.
 
I kylen står ett örtfoccacia och kalljäser till våran pastasoppa som serveras i morgon.
 
Kör så det ryker! // Carina
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar