fredag 14 september 2012

100 inlägg!

100 sidor med recept från Fågelviksköket i Tibro !

I dag flyttade Thai house in i köket! En kycklingwok serverades med nudlar och en vitlöksdressing.  Lite starka såser fanns att välja för den som ville ha det lite hetare.


Kycklingwok med nudlar
 
Recept 100 pers:
10 kg kycklinglårkött strimlat
5 dl matolja
1 dl grön currypasta
1 dl tikki masalakrydda
100 g vitlök
6 l kokosmjölk
1 liter thai sweet chilisås
5 kg wokgrönsaker
salt och peppar
 
Bryn kycklingköttet i oljan. Salta och peppra. Tillsätt grön curry, vitlök, tikki masala och låt det fräsa i ett par minuter. Häll över kokosmjölken samt thai sweet chilisåsen och blanda. Tillsätt grönsakerna  låt koka upp och puttra någon minut. Blanda röran med de nykokta nudlarna.
 
Nudlarna lägger vi i kallt vatten i 20 min och när de mjuknat häller vi av vattnet och kör kantinerna på ånga i 5 min. Nudlarna behåller sin spänst och klarar varmhållningen galant.
 
Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar