fredag 28 september 2012

Glutenfritt bröd!

Nu har vi börjat baka eget glutenfritt bröd!
 
Smaksatt bröd med majs, örter och ett lite grövre.
Recept: 2 limpor
50 g jäst
5 dl vatten
3 msk olja
1 tsk salt
1 msk sirap
3 msk linfrö
3 msk solrosfrö
ca: 8 dl glutenfritt grovt mjölmix
Smula sönder jästen och häll över det 37 gradiga vattnet, rör tills jästen löst sig i vattnet. Blanda i salt.olja, sirap och frö. Blanda i mjölet lite i taget. Degen ska vara kladdig. Dela smeten i två och smaksätt. Låt jäsa i formarna i ca:40 min. Baka i ugn på 175 grader i ca:40 min.
Idag tog vi hackad majs, örtolja, linfrö och solrosströssel.
Fina bröd!
 
Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar