lördag 1 september 2012

Brödboden!

Ost och vitlöksbröd!
 
Recept: 5 gastronombläck
10 pkt jäst
5 liter vatten
1 dl salt
2 dl sirap
5 dl riven ost
7 vitlök solo ( mixas med olivoljan)
ca: 7 kg vetemjöl
Lös jästen i vattnet och blanda i hälften av den mixade vitlök och oljan, (Spar lite till översidan). Arbeta i de övriga ingredienserna och ost, låt jäsa. Arbeta degen och platta ut den på 5 bläck. Bred på lite olja vitlöksmet. Strö över lite ost. Låt jäsa i 30-45 min ellet kalljäs över natt. Grädda i 150 grader i 45 min.
 
För att vara säker på om brödet är klart! Temperaturen ska vara runt 96grader.
 
Kör så det ryker! // Carina
 
 

1 kommentar:

  1. Detta var jättegott! Det önskas se snart igen. Knäckebrödet ni gör är också hur gott som helst och vore kul om vi kunde ha oftare. Tack för superbra mat och ett härligt bemötande. Kram, en elev.

    SvaraRadera