fredag 27 september 2013

Return to sender!

Fredagsdags med lax!
I dag serverade vi ugnsbakad lax.
En örtsida och en tomat/chilisida.
Härliga färger!
Tomatröran till en laxsida:
1 dl mixad soltorkad tomat
3 msk krossade tomater
3 msk finhackad rödlök
1 msk basilika
1 krm chiliflakes
1 tsk olivolja
1 tsk honung
salt och peppar
Örtröran till en laxsida:
1dl mixade örter (basilika, dill, persilja)
3 msk mixad purjolök
1 msk citron
1 tsk olivolja
salt och peppar
 
Bred på laxsidorna och baka laxen i 120 grader i ca 12 min eller tills innertempen är 52 grader.

Skagenröra!
Räkor, dill, rödlök, citron, kryddor, creme fraiche, majonäs. För att få den lite fastare har jag blandat i egen gjord  Crab-Fish. 
Till detta serverades dillslungad potatis och ett väl fyllt salladsbord med delikatesser. Som alternativ serverades en nötköttgryta med höstens primörer och ris. 

 Kökets överraskning på måndag!
 Här är en ledtråd......


Det kom ett stort paket! 
 
 Som vi skickade tillbaka igen...

Kör så det ryker! // Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar