måndag 30 september 2013

Kökets överraskning!

We Lööve You!
Överraskningar i restaurangen som vi pyntat med nystrukna löv, flaggor och pumpor på bord och i hyllor. Dagens meny var i stort sett hemlig tills vi slog upp portarna till restaurangen.
Vi ville bjuda på något riktigt gott!
Pulled Pork!
Recept: 6 port
1 kg fläskkarré
1 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1 burk krossade tomater
1 msk rödvin
2 gula lökar
1 tsk hikory smoke
1 tsk råsocker
1 vitlök solo
1 röd chilifrukt
svartpeppar
Ta fram en gryta som funkar att ha i ugnen. Ställ ugnen på 125 grader. Blanda i en bunke krossade tomater, tomatpuré, ketchup, råsocker, finhackad gul lök, pressad vitlök, hickory liquid smoke, rödvin, finhackad chilifrukt och malen svartpeppar. Blanda och häll över fläskkarrén i grytan. Ställ in grytan i ugnen och låt den stå i ca: 5 timmar, eller tills köttet har uppnått en innertemperatur på 95 grader. Ta ut köttet och riv isär det med en gaffel. Blanda det med tomatsaften och runt om i grytan. Smaksätt med salt, chipotle eller mer färsk chili.

Till detta serverades pitabröd, tunnbröd och ris.

Tillbehör och salladsbaren!
Salladsbaren var välfylld med grönsaker i alla färger, majs, gurka, tärnade tomater, vitkål med ananas, rivna morötter, isbergssallad och skålarna var det som blev pricken över i. Egen salsa, riven ost, svalkande yoghurt, bönmix och ruccola att toppa med.

Fler överraskningar!
Lite jordgubbssmoothie är aldrig fel.

Kör så det ryker! // Carina






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar