tisdag 17 april 2012

Vicken Wok


Önskeveckan fortsätter och idag serverades Nudlar med kyckling!

Morötter i slantar, färska haricots verts, färska broccolibuketter, bambuskot, vattenkastanjer, minimajs och kyckling wokades upp och smaksattes med grön curry och kokosmjölk. Detta blandades med nudlarna.
Till detta serverades en currycreme, ett välfyllt salladsbord, lite ärtskott och groddar och ett nybakat bröd.

Currycreme
Recept
1 msk curry
3 msk olja
1/2 finhackad gul lök
1/2 tärnat äpple
1 tsk gurkmeja
1 tsk citron
1 tsk honung eller socker
salt och peppar
ev. lite vatten
Fräs curry, lök, äpple
salt och peppar i en gryta, låt det få stå till sig och bli mjukt. Mixa ev, med stavmixer.
Kyl ned blandningen. Blanda i
 1 dl majonäs
3 dl creme fraiche 
Supergod currysmak som smakar mera.

Vi hade över lite pannkakor och testade att servera rårörd sylt till.


Blåbär och jordgubbar som tinats med socker som sedan mosats lite med potatisstöten. På detta sätt får man en sylt med önskvärd sockerhalt. Helt outspädd sylt utan tillsattser, 100 % bär och frukt.

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar