tisdag 17 april 2012

Liten blir stor!

Glädjen till mat har alltid funnits!

  En måltid som kan bli så mycket mer än bara ett mål mat. Vi kockar kan med små medel göra en festmåltid, vi kan med maten skapa en förväntan, ett samtal och en gemenskap när vi använder våran kreativitet och kärlek till mat. Att tänka färger och smaker i utecklandet av en rätt är inspirerande, samtidigt som maten ska ge näring ska den se tilltalande ut, lite för ögat.

Liten kock!
Kommer fortfarande ihåg när fröken på lekis frågade vart jag ville vara när kortet skulle tas.
En självklarhet.....

Åren går och jag har hunnit jobba som kock både i äldreomsorgen, restaurang, förskola och skola. Helt klart rätt yrke för mig. Ett arbete som man kan utvecklas i, få relativt fria händer till att skapa matglädje och det bästa av allt mötet med nöjda gäster.

// Carina Andersson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar