måndag 16 april 2012

Personalen skenar!

Elevernas första dag på önskeveckan!

För någon vecka sedan samlades idélådorna in ifrån matsalen, fulla med nedskrivna önskerätter på de små lapparna. Dessa räknades och de mest önskade rätterna kan presenteras i veckan.
I dag serverades Pannkakor med sylt som ett alternativ och alternativ två Köttfärs Bolognese och Spaghetti. Det gick väldigt bra, elevantalet ökade på skolan. Vi serverade ca.100 portioner extra. Eller tog eleverna två tallrikar....

I köttfärsåsen fanns både färska tomater och örter. Vitlök i också förstås.

I morgon blir det Nudelwok med kyckling som serveras med currycreme och ett nybakat bröd med soltorkade tomater och fetaost.

Brödet står i kylen över natt och gräddas i morgonbitti.
Recept:
20 pkt jäst
2 dl salt
2 flaskor sirap
10 liter vatten
3 dl olja
500 gr fetaost
500 g finhackade soltorkade tomater i olja
ca 18 kg mjöl

Smula sönder jästen och lös den i det kalla vattnet. Blanda i olja, salt, sirap. Arbeta ned mjölet väl och  blanda till sist i finhackade tomaterna och fetaosten. Smörj 8 långpannor och platta ut ca: 2 liter deg på varje bläck. Ställ i kyl över natt.

Jag har säkert vid något annat tillfälle berättat om sådana saker som är mindre roliga att göra kan göras roligare, fast vaktmästaren trodde att jag skenade när jag slängde soporna. Jo, jag tycker man Kör så det ryker!

// Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar