måndag 23 april 2012

Skolmatsgastro 2012

I dag för två år sedan stod det tre förväntansfulla, tävlingssugna och glada Skolkockar på Skövdes tågstation. Fullpackade väskor med ingredienser till 2010 års vinnarmenyn var väl förberedna,  Radio Skaraborg var där och gjorde intervjuer. Hejarramsorna som våra chefer och arbetskolleger sjöng ekade i tågstationens korridorer.
Inte hade vi en aning om hur mycket denna tävling skulle betyda för oss i framtiden.

Rosenknopparna

I morgon är det dags att lämna över stafettpinnen till 2012 års bästa skolkockar. Tävlingen som även detta år hålls i Stockholm, på den stora Gastro Nord mässan. Det känns både spännande och skönt att få vara på andra sidan i år. Jag kommer att sitta i gästjuryn och få smaka på tre fantastiskt goda rätter som ska betygsättas.

På Fågelviksgymnasiet idag!

Ört och chiliöverbakad fisk
Recept:
10 kg sej
(rimmas, 5 liter vatten + 5dl salt) Skjölj av fisken och lägg på smorda bläck.
Några droppar citronsaft.

Strössel:
1 liter ströbröd
1 liter finmixad cornflakes
3 dl finhackade örter (persilja, basilika, gräslök)
1 vitlök solo (fin hackad)
1 finhackad paprika
peppar

Strö på detta på den rimmade fisken och skiva över smör, strö över chiliflakes. Gräddas i ugn på 180 grader i ca. 15 min.

Idag serverade vi även fiskbullar i hummer och tomatsås, inkokt lax, husets potatismos och en färggrannt salladsbord.

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar