torsdag 26 april 2012

Jobba natt!

Skiftarbete i skolköket!

I dag har vi serverat en mustigt god Gulaschsoppa med creme fraiche topping och en krispig pastasallad med baconströssel. Till detta fanns det nybakat bröd, ett salladsbord med smått och gott, smör och ost.

Förberedelser för morgondagen.

Nattstekning!
Lågtemperaturstekning!
Vi bryner köttet i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills det har fått en fin stekt yta. Innan vi går hem sänker vi värmen på dessa Electroluxugnar till 62 grader och sätter tiden så att ugnarna går oavbrutet hela tiden.
.
Med stekning på låg temperatur blir köttet mörare och
saftigare eftersom att köttet inte tappar lika
mycket vätska. Samtidigt har vi ugnarna lediga för tillbehören till köttet på serveringsdagen.

Köttet är marinerat i tomat, timjan och lite citron.

Marinad recept: 400g kotlettrad
1 dl olja
1 dl mixad soltorkade tomat
3 msk finhackad färsk timjan
1 msk tomatpure
1 msk honung
2 msk citron eller rödvin
1 msk soya
peppar & salt
Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar