torsdag 12 april 2012

Rörigt värre!

Inget planerat men baktankar finns det alltid!

Då tänker jag inte på brödbak! Utan att ha utrymme för det där lilla extra, vi får några minuter över och har då alltid något skoj i kylen som vi kan fixa till, en läcker sallad eller röra. Idag bjöd vi på Husets pytt i panna och rödbetor, ett färgsprakande salladsbord och till det serverade vi en äggcreme, tomatsås, äppeltzatziki.

Äggcreme recept:
3 kokta ägg
2 msk majonäs
2 msk creme fraiche (eller ta oatly grädden för att få den helt mjölkfri)
salt och peppar
Mixa ihop den så att den blir slät.  Lätt och otroligt god att servera till pytt i panna eller bred krämen på en hård brödbit, kanongott.

Färska haricot verts och rostade rödbetor

Bönorna är förvällda och blandade med soltorkad tomat, citron, olivolja, ruccola, purjolök, salt och peppar.
Röd, gul och polkabetorna är rostade var för sig i ugn och marinerde med olivolja, honung, citron och balsaminco (på rödbetorna), salt och peppar.

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar