torsdag 5 april 2012

Lite hit och dit!

Dags att landa och ta nya tag!

Denna vecka har jag varit i Vara tillsammans med Martin Karlsson och inspirerat ett gäng glada Örebroare. Tillsammans lyfter vi skolmaten, mest genom att ge tips och ideér hur man lagar god och näringsriktig kost till flera hundra gäster. Några dagars jobb på Fågelvik har det blivit också, vi har bonat golv, tvättat fönster, städat lådor, beställt varor och gjort det där som kommer lite åt sidan.
Bordsdekorationerna
Dekorationerna till borden är uppstylade. Känns fint att kunna ha en liten blickfångare vid varje bord som förhoppningsvis gör så att restaurangen får ett trivsamt intryck.

Müssli
På tisdag kör vi igång igen, vi har några veckor kvar på provomgången att servera frukost på skolan.
Recept:
1 dl solrosfrön (rostas i 160 grader 14 min)
1 dl fiberhavregryn
1 dl grahamsmjöl
3 msk linfrö
1 msk druvsocker ( kan bytas ut till florsocker)
 1 dl torkade bär
2 msk rapsolja
0,5 dl cornflakes
0.5 dl fina havregryn
1 msk honung
1 tsk kanel
1 msk vetemjöl
Torka bären på plåt i 60 grader i 45 min. Rosta solroskärnorna i 160 grader i 14 min på torr plåt. Blanda i en kastrull olja, fina havregryn, honung, vetemjöl, kanel och cornflakes. Rör runt i kastrullen på medelvärme och låt små klumpar bildas. Blanda i fiberhavregryn, grahamsmjöl, linfrö och druvsocker i en bunke och blanda i solroskärnorna. Smula ned cornflakesblandningen i bunken. 
Kör så det ryker! // Carina

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar