fredag 20 april 2012

Vårmeny!

Inkokt lax med skagensås och dillslungad potatis!

Vi avlutade önskeveckan med fin fina laxen.

Färsk lax som är inkokt i citron, salt och peppar. Vi fick ett bra pris på laxen denna gång, inte mycket dyrare än den färska sejen, det gillar vi. Otroligt kul att kunna få servera i skolmatsrestaurangen på Fågelvik.

Skagensås
En kall räk och dill sås serverades till.

Recept: 4 port
1 dl räkor
100 g crab fish (vi gjorde en egen variant med fiskkött och hummerfond)
1/2 dl finhackad dill
1 msk tomatpuré
1/2 finhackad rödlök
saft och skal från en halv citron
salt, peppar och cayennepeppar
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs

Lite extra röror

Äggcreme längst upp. Färskost med soltorkade tomater, oliver, rödlök, citron, vitlök, salt och peppar närmast. Till laxen serverades dillslungad potatis och en maffig grönsakbuffé.

En otroligt rolig vecka med mycket härlig och ren matglädje.  

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar