torsdag 23 februari 2012

UPPåNER!

En händelserik dag på Fågelviksgymnasiet!


Stort mediapådrag när projektet UPPåNER presenterades på skolan.
UPPåNER – 10-dagars folkfest i Tibro 1-10 juni med Timbuktu som dragplåster.

Företag och verksamheter i Tibro samlas till en stor picknick.Vi följer med våra ungdomar ut och bjuder på en härlig grillbuffé.

Vi hade idag också en Eftergymnasiedag. Högskolor och företag var på skolan för att locka och vägleda ungdomar till att välja rätt efter gymnasietiden på Fågelvik.

Vi serverade idag stekt Kycklingfilé med Taisås, Jasmineris/Ris och så en kokostopping, ett färgsprakande salladsbord och så lite andra tillbehör.

Tomatsallad (körsbärstomat, plommontomat, bifftomat), Krispig sallad med citronrostade gulbetor, Ananasbitar.

Tomat och fetaostbröd
En laddning rykande nygräddat skivat bröd redo att läggas i korgar.
Recept:
20 pkt jäst
2 dl olivolja
2 dl salt
2 flaskor sirap
10 l vatten
ca. 18 kg vetemjöl
2 liter krossade tomater
2 liter tärnad fetaost

Blanda degen på traditionellt sätt. När degen precis släpper bunkens kanter häll i tomaterna och fetaosten. Blanda försiktigt ihop. Smörj 8 gastronombläck med olivolja, platta ut ca. 2 liter deg i varje form och ställ in det övertäckt i kylen över natten. Dagen därpå gräddas det i ugnen på 175 grader i ca. 40 min.

Tai - Sås
8 port
1 tsk riven ingefära
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk olja
1 dl strimmlad purjolök
1 dl strimlad rödlök
1 dl finstrimlad röd paprika
1 dl morotsstavar (tändsticksstora)
1 dl strimlad rotselleri
2 dl chilisås
2 dl kinesisk soya
1 tsk sambal olek
2 msk mango chutney
2 pressade vitlöksklyftor
4 dl grädde
Fräs grönsakerna i oljan och blanda i övriga ingredienser och låt koka i 10 min. Serveras till stekta kycklingfileér.

Kör så det ryker! // Carina




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar