onsdag 1 februari 2012

Det går bra nu...

Helt fantastisk att få sådan härlig respons på vårat arbete!

Visst vi jobbar hårt vissa dagar för att få till det....... men det är det värt. Att få möta nöjda gäster varje dag är det bästa betyg man kan få.

Idag serverade vi en krämig Italiensk pastasoppa, nybakat bröd, matiga sallader i buffén.
Till efterrätt serverades äppelpaj med fluffig vaniljsås.

Brungräddat solros och morotsbröd
Recept
50g jäst
3 msk olivolja
1/2 dl sirap
1 tsk salt
1 mixad morot
0,5 l vatten
ca: 1,2 kg mjöl
Lös upp jästen i det 37 gradiga vattnet, tillsätt salt, olja, mixad morot, sirap rör om. Tillsätt mjölet, arbeta degen. Degen ska precis släppa bunkens kanter. Låt jäsa i 30-45 min. Rör om degen och lägg upp den på en oljad form, strö solrosfrön över och låt jäsa ytterligare ca.30 min. Grädda i 180 grader i ca 20 min.

Äppelpaj
Recept
6-8 äpplen skalade och i klyftor
2 msk sirap
1 msk kanel
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 g smält smör
Äppleklyftor på en ugnsfast form, ringla sirap och strö kanel över. Blanda ihop pajdegen och klicka ut den över äppelklyftorna. Grädda i ugnen på 200 grader i ca :30 min

Här kommer receptet på den krämiga soppan
till 100 liter

11.4 kg lök
1,36 dl curry
olja
13,6 kg skivade morötter
9,1 kg skivad purjolök
68,1 liter svampbuljong
3,27 liter tomatpuré
4 kg pasta cochiglette
18 liter creme fraiche
2,7 dl timjan
2,7 dl oregano
salt och peppar

Fräs lök och curry i olja. Tillsätt skivade morötter och purjolök. Häll i buljong, tomatpuré och creme fraiche. Lägg i pastan och fyll på med vatten till lagom mängd. Blanda i timjan och oregano. Låt koka i ca. 10 min. Smaka av.

Kör så det ryker! // Carina



1 kommentar:

  1. Så kul att ha kreativa möten! Ser fram emot brickor och UPPåNERaktiviteter! Ja, det går bra nu!

    SvaraRadera