tisdag 28 februari 2012

Saken är Biff!

85 kg färs som blev till Husets pannbiff!

Vi serverade idag även alternativa rätter, några bläck skink och kycklinglasange. Biffen var den som tog hem matchen endast 10 stycken kvar efter serveringens stängning.

Husets pannbiff som serverades med Gräddsås, Potatis och Rårörda lingon.
Recept:
500 g köttfärs
1 mixad lök
0.5 dl ströbröd
1 mixad rå potatis (25g)
1 ägg
1 msk kalvfond 
 0,5 dl vatten
salt och peppar

Mixa potatis och lök i vattnet. Häll detta över ströbrödet, ägget, fonden och kryddorna låt svälla några minuter. Blanda i färsen. Forma till biffar.

Vi serverade ett härligt färgrikt salladsbord, skålar med romanesco, kålrabbi, pressgurka och gula ärtor.
Ärtorna läggs i blöt över natten och kokas mjuka i gurkmeja.
Mixa gul lök med olja, timjan, citron, salt och peppar och marinera ärtorna.

Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar