onsdag 10 april 2013

Fisk och bröd!

 
Fruk och fröbrödet blev riktigt bra!
recept:
20 pkt torrjäst
2 dl salt
2 dl rapsolja
10 liter vatten
300 g mixade russin
300 g finhackade aprikoser
5 dl pumpafrö
5 dl solrosfrö
5 dl rågkross
5 dl vetegroddar
3 dl linfrö
4 l rågmjöl
ca : 15 kg rågsikt
Blanda torra ingredienser, vänta med rågsikten. Häll i rapsoljan, vattnet och frukten och rör om. Häll i rågsikten och blanda degen till den precis lämnar degbunkens kanter.
Våran deg skulle kalljäsa över natten, blandade med kallt vatten. Det går lika bra att blanda den med ljummet vatten och låt den jäsa i 40 min. Innan den tas upp på bläck. Vi tog upp degen direkt på 9 stycken oljade bläck och körde in dem i kylen . Gräddas på 160 grader i ca: 80 min
 
Tillbehör!
Kryddgrönt, skivade rädisor, groddar med citrongräs och chili, ärtig gul sallad med mango och polkabetor. Serverades till den sprödbakade sejen.
Mixade cornflakes och pankoströbröd
 
Buljong på gång!
Stort TACK till lilla Spännefalla för alla fina ben. I natt är de i ugnen med persiljestjälkar, lök, morötter, palsternacka och tomatpuré. Det här ska bli en god buljong.
 
Kör så det ryker! // Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar